Bali the review

Hier zit ik dan in een Starbucks aan de beachwalk Kuta. Ik leg de laatste hand aan mijn ervaring hier op Bali voor ik vertrek. Ik heb super genoten van mijn tijd hier op Bali. Maar vindt het niet erg om terug te gaan naar mijn kids, vrienden en fam.

Alleen op vakantie gaan raad ik overigens iedereen aan om 1x in zijn/haar leven te doen. Je komt er dan snel genoeg achter dat je nooit alleen bent zolang je openstaat voor andere. Ik heb op mijn trip veel mensen leren kennen de een met iets wat andere bedoelingen dan de ander. Maar allemaal hebben bijgedragen aan de mooie herinneringen die ik mee terug neem.Ik heb wat tripjes gedaan Bali. Hieronder beschrijf mijn ervaring per trip en hoop ik jullie zo mee te nemen naar het prachtige Bali.

 

Grand Zuri

Een hotel om zeker niet te vergeten. Of het nu komt omdat ik er echt tevreden over ben, ben ik nog niet helemaal overuit. Nu dat ik de laatste hand leg aan dit artikel weet ik het wel zeker. Ik zou niet terug komen naar dit hotel. Ik was zeer tevreden over hun vriendelijkheid, daar krijgen ze echt een 8 voor. Helaas voor de rest… bedden werden opgemaakt met linnengoed waar vlekken op zaten, ontbijt wat heel eentonig was en zeker niet altijd even hygiënisch en dan de faciliteiten, er was een super mooi zwembad maar omdat dit hotel door veel moslims bezocht werd was het best lastig om in je bikini daar te liggen, ik voelde me er niet prettig bij. Je werd letterlijk weggekeken. Ik heb in het hotel ook een massage genomen en die was echt hemels kan niet anders zeggen. Het hotel heeft nu 4 sterren. Die 4 sterren zou ik ze nooit hebben gegeven. Ik zou het eerder 2 geven en dit zeg ik niet omdat ik niet heb genoten maar dit doet andere 4 sterren hotels teniet.

Canang sari

Tijdens mijn vakantie op Bali kwam ik hele mooie Canang Sari’s tegen. Deze ervaring wilde ik ook met jullie delen. Canang Sari is een van de dagelijkse offers gemaakt door Balinese hindoes, te danken aan de Sang Hyang Widhi Wasa. Deze Canang Sari zie je echt overal en worden dagelijks geplaatst op alle altaren en heiligdommen in tempels en huizen, evenals alle ingangen van gebouwen, bedrijven, wegen … ze zijn echt overal. Iets waar je de Canang Sari ook vindt zijn de kleine huisjes voor elk gebouw. Dit is een soort ‘thuis’ voor de geesten die daar dagelijks worden geëerd met offers van wierook, bloemenslingers, stukjes eten etc etc.

Padang Padang beach en  Garuda Wisnu Kencana Cultural Park

Ik denk dat dit het kleinste strand is dat ik ooit gezien heb. de locatie is wel heel adembenemend zie voor jezelf:

Wat ik overigens wel echt heel mooi vond om te zien was een optreden in de aankomst hall super mooi om al die vrouwen zo mooi gekleed te zien en het verhaal is voor iedereen duidelijk maakt niet uit waar je vandaan komt. En dan de magische Garuda Wisnu Kencana statue. Zo groot niet normaal echt adembenemend, kijk zelf maar:

Uluwata

Ik heb helemaal niets met tempels is gebleken. Ik denk dat het daarom ook niet handig is om mij de vraag te stellen wat ik van deze tempel vond. Wel kan ik aangeven dat dit 1 van de mooiste zonsondergangen is die ik ooit heb gezien. Super mooi hoe dat hier gebeurt. De dans zelf is wel indrukwekkend voor de eerst 3 minuten maar daarna wordt het al snel eentonig. Al met al is dit een uitstap die ik niet snel weer zou doen of aanraden om te doen.

 

Sekumpul Waterval

Terwijl Gitgit de meest bezochte waterval is in Bali en Aling-Aling beschouwd wordt als de leukste waterval, worden de Sekumpul watervallen vaak beschouwd als de mooiste in Bali. Sekumpul betekent “een groep van”, en er zijn 7 watervallen. Ik heb gekozen voor deze waterval tour, omdat ik ook meteen de Tegalalang rijstveld en de Mount Batur kon bezoeken en dit allemaal op 1 dag. 🙂

Ik kan niks anders zeggen dan dat dit mijn mooiste ervaring ever is!! Dit is de must have van Bali. En dan gaat het niet alleen om de waterval maar ook om het totaalplaatje. De weg er naartoe, de dorpjes en hun primitieve levensstijl en dan hebben we het nog niet gehad over de gids “Gede Rajendra”. Hij was geweldig! Hij is super vriendelijk en stelt je op je gemak (iedereen die mij kent weet dat ik als de dood ben voor ongedierte).

En dan de waterval. Adem benemend mooi. Dit is echt iets wat ik niet kan omschrijven en gelukkig heeft Gede dan ook geprobeerd om zoveel mogelijk mooie foto’s te maken. Terwijl ik de waterval nog even van dichtbij mocht ervaren.

foto’s

 

Ben je ook van plan om naar Bali te gaan neem dan zeker contact op met Gede Rajendra dat kan via Facebook: Gede Rajendra of telefoon:006281237950786 of 006287863002592. zeker de moeite waard.

Tegalalang rijstveld

Tegallalang rijstvelden in Ubud zijn beroemd om hun mooie terras rijstvelden met betrekking tot de subak (traditionele Balinese coöperatieve irrigatiesysteem), die volgens de geschiedenis, werd doorgegeven door een vereerde heilige man genaamd Rsi Markandeya in de achtste eeuw. Tegallalang vormt de drie mooiste terras landschappen in Ubud en omstreken. Dit is zo adembenemend mooi zie voor jezelf.

De Nyuh Spa

Ik heb hier de volgende behandeling gehad. Full body scrub, voetreflexmassage, en een gezichtsmassage van limoen en honing. Deze vrouwtjes want ze zijn allemaal niet langer dan 157 cm. Ze hebben zo veel kracht in hun kleine handjes. Ze weten je heel goed een massage te geven. Dit is een hele goeie spa en als ik de tijd had was ik zeker terug gegaan voor hun Coconut scrub. Dit was echt Haven on earth.

Surfles

Dit is qua watersport denk ik het leukste dat ik ooit heb gedaan. Super leuke instructeur. Ik heb uiteindelijk gekozen om bij een lokale surfschool les te volgen. Ik heb dit gedaan omdat ik heel graag iets terug wilde doen voor het land en ik wist dat ik het toch niet in 1 dag zou leren 😉 waarom dan niet gewoon heel veel plezier maken terwijl je bezig bent. En dat heb ik zeker gehad. Bob was mijn instructeur en hij verzekerde mij ervan dat me niks kon overkomen. Behalve heel veel water in me neus, ogen en mond verder niets. Maar verder was ik super veilig bij hem. (Bob heeft mij vanaf dag 1 dat ik op het strand aankwam een heel gerust gevoel gegeven. Dus hij had het aan het einde van mijn vakantie dan ook wel een beetje verdiend.

Uitgerust is een te leuke surf bikini sprong ik de zee in met Bob die me eerst op het strand de basis van het surfen heeft uitgelegd. Eenmaal in het water kwamen we erachter dat de zee best woest en sterk was. Er waren golven van 1 tot soms 1,5 meter hoog. Voor ervaren surfers is dat een feest. Voor mij als beginner was het aan de hoge kant.  Eenmaal een rustige plek gevonden moest ik op mijn bord gaan liggen en zo lief als Bob was zei hij als je me vertrouwt gaat het werken luister naar wat ik zeg wanneer ik zeg UP ga je op je board staan. Zo gezegd zo gedaan. En natuurlijk donderde ik meteen de zee in. Maar ik kan deze les wel afsluiten met het resultaat dat ik op mijn board ben blijven staan. Dit smaakt zo naar meer. Een surf vakantie zit er zeker nog wel in.

Woorden die handig zijn om te leren:

Bedankt = terima kasih
Geen dank = sama sama
Tot ziens = selamat tinggal
Welkom = selamat datang
Nee dank je = tidak, terima kasih
Wat is de prijs = apa harga

En natuurlijk de Tas:

Ik ben met 11 kilo naar Bali vertrokken en ben met 17 kilo terug gekomen het was even passen en meten maar hey ik heb alles mee terug genomen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik deze tas aanraad. Was jij opzoek naar een koffer die makkelijk mee te nemen is en niet heel veel kost kijk dan niet verder en ga voor de Eastpak tranverz

Terima Kasih untuk membaca

blog-handtekening

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply