風水 feng shui

Feng Shui wat is dat?

Voor de mensen die mij kennen (en mijn leefomgeving) weten dat ik een chaoot ben. Helemaal als het gaat om een plaats vinden voor al mijn spulletjes. Ik woon op 75 m2 en nog heeft niet alles een plekje. Na de scheiding en verhuizing zou je anders denken. Rust vinden vind ik best lastig. Helemaal in mijn eigen huis. Als ik aan rust denk, denk ik vaak aan een rustig plekje buitenshuis. Dit wil ik veranderen door de juiste evenwicht te vinden (in huis). Mijn zus heeft het altijd over Feng Shui (spreek uit als: fang sjweej) gehad en ik moest dan meteen aan de tekenfilm Avatar denken (wat achteraf helemaal niet zo raar was). Omdat ik niet wist wat Feng Shui was en inhield ben ik het gaan uitzoeken.

Wat is Feng Shui? lees het hier:

Feng Shui is meer dan 3000 jaar een oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Feng Shui wordt als pseudowetenschap beschouwd.

Filosofie
Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’, naar het begrafenisboek Zang Shu (葬書) dat zegt: “Qi drijft op de wind (feng) en verspreidt, maar blijft waar het water (shui) tegenkomt”. Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.

Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met de natuur in harmonie gebracht worden.

Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi gestimuleerd wordt. In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht tussen de tegengestelde, maar elkaar complementerende krachten yin en yang.

Omdat de Feng Shui filosofie veel omvattend is zal ik elke week 1 ruimte aan doen en deze zoveel mogelijk Feng Shui proef maken. Maar eerst op vakantie! tijdens mijn vakantie lees ik het boek “Feng Shui voor minnaars”

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Roxanne 06/11/2016 at 1:13 AM

    Wat een interessant artikel weer! En wat super leuk ik heb dit boek ook gelezen (en gebruik hem regelmatig ook als naslagwerk) en guess what I found him!!! #Ilovefengshui

  • Leave a Reply