Mediteren doe ik zo? Mediteren met kinderen.

Mediteren doe ik zo!

Zo start ik de meditatie sessie, op basis van de oudste haar leeftijd wordt er een tijd ingezet. Afeny is 8 dus we mediteren 8 minuten. Zowel Huey als Afeny hebben beiden twee kussens en een deken. Ze bepalen zelf hun positie. De ene keer is het zittend en de andere keer is het liggend, het maakt ook niet uit, zolang ze het zelf een ontspannende houding vinden.

Nu kan het mediteren echt beginnen.

Ontspan je lichaam (hier benoem ik de lichaamsdelen die ze dan moeten ontspannen) Ontspan je benen, armen, tong, vingers, tenen ect.. Ik vind het belangrijk dat ze zich leren te concentreren op hun ademhaling.  Haal diep adem door je neus en langzaam uitademen door je neus. Bij het uitademen is het belangrijk je lichaamsdelen te blijven ontspannen.
Mediteren heeft geleid tot meer rust in hun hoofd en een moment om stil te staan bij de gebeurtenissen van de dag. De vragen die ik hun tijdens de meditatie stel om bij stil te staan zijn:

  • Denk aan alles wat je vandaag gedaan hebt..
  • Denk aan de moeilijke dingen…
  • Denk aan de mindere leuke dingen
  • Denk aan de leuke dingen
  • Denk aan dat wat je morgen graag wilt doen of leren

Met deze vragen laat ik ze stilstaan bij de dag ongeacht of het nou een positief moment was of niet.

Omdat Huey nog best jong (3 jaar) is en 8 minuten voor hem lang is mag hij na 3 minuten rustig opstaan met zijn ogendicht en dan zet hij de meditatie iets anders voort. Hij doet er dan ademhalingsbewegingen bij. Met zijn armen maakt hij een grote cirkel tijdens het inademen. Tijdens het uitademen buigt hij langzaam voorover.

Ik ben begonnen met meditatie met de bedoeling dat mijn kinderen meer en eerder tot rust komden komen voor het slapen gaan. Ik heb zelf ervaren dat het voor mij goed uitpakte, je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard. Nu ging ik er niet vanuit dat dit voor mijn kinderen ook het geval zou zijn maar ik hoopte wel dat Huey sneller in slaap zou vallen en Afeny wat meer leerde loslaten van de de dingen die ze op een dag minder goed heeft gedaan.

Meditatie kán dus een spirituele belevenis zijn, maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen hoeft dat zeker niet.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd of dit ook voor jullie werkt of dat er andere tips and tricks zijn die ik kan toepassen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply