Opvoeden doe ik zo

Geduld, geduld en heel veel geduld. Als single moeder maar ook als een stel moet je heel veel geduld hebben bij het opvoeden van je kids. Nu ben ik wel een single moeder, maar de opvoeding van onze kinderen doen we nog steeds samen.

Nu loop ik al een tijdje met het probleem dat mijn huis altijd een rommel is wanneer de kids bij mij zijn. Soms word ik er zo gek van dat ik gewoon alleen nog maar geniet van mijn huisje als ze er niet zijn. Maar dat kan toch niet…? toch….

Dat vind ik ook. Dus heb ik het volgende in het leven geroepen. En dat is een klusjes rooster. JA!

Heel simple voor elke afgeronde klus krijg je een stikker. En aan het einde van de week een financiële beloning. Je kunt zelf bepalen welke klusjes jouw kinderen moeten doen. Probeer dit in overleg te doen. Op deze mannier kun je uitleggen waarom ze wat moeten doen. En om het jullie makkelijk te maken. Roffel roffel! Bij dit artikel zit een overzicht van de taken die per leeftijd gedaan kunnen worden en een kluslijst.

 

 

Kluslijst

kluslijst

Tips bij het toepassen

  • Verwacht geen perfectie. Kinderen moeten ook hier nog lerende zijn. Leg het zo goed mogelijk uit en neem dan genoegen met het eind resultaat. Het gaat hier immers om het proces en veel minder om het resultaat. En Het belangrijkste laat je kind de taak zelf afronden, neem het niet tussen door over.
  • Zorg voor een support team. Moedig je kind aan en laat hem/haar zien hoe blij je bent
    met het werk dat er gedaan is en niet alleen tijdens de klus maar ook erna.
  • Wees consequent. Dit is misschien wel de belangrijkste tip wil je dat het echt werkt. Blijf dan consequent met het controleren en herinneren aan de taken die je kids moeten afronden.

 

blog-handtekening

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply