Spelt Eierkoeken

Ik vind eierkoeken super lekker, mijn voorkeur gaat uit naar de spelt variant. Spelt eierkoeken zijn heel populair in de supermarkt en meestal snel uitverkocht. Daarom probeerde ik het een keer zelf te maken. Omdat het zelf maken van eierkoeken super eenvoudig is, deel ik graag mijn recept.

Ik ben erg benieuwd naar jouw eierkoek variant. Misschien doe je er nootjes doorheen of lekkere blauwebessen. Laat jouw variant als comment achter en wie weet verschijnt jouw recept wel op de site.

Ingrediënten

Voor 6 eierkoeken
2 eieren
100 g suiker
1 citroen
100 g speltbloem
0.5 tl bakpoeder

 

Bereiding

Omdat eierkoeken maar voor 10 min in de oven moeten is het verstandig om de oven voor te verwarmen op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Ik gebruik hier voor een kitchenaid op stand 4, maar je kunt het ook met een handmixer doen. Was de citroen goed, er wilt nog wel eens wat troep aanzitten (zoals was), rasp de helft van de citroenschil (maar niet het witte gedeelte, dit is bitter en smaakt echt niet lekker) en spatel samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang laat mixen. Het beslag moet lekker luchtig blijven. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken zetten uit. Bak de eierkoeken in de oven voor +/- 10 minuten goudbruin.

Ik kan hiermee het gezin lekker verwennen op een zaterdag ochtend. Maar het is ook  heel leuk om samen met je kinderen te maken.

IMG_2312 IMG_2336

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply